O nama

Fabrika izolacionih materijala i ambalaže „FIMA“ je specijalizovana ekspertska firma u oblasti izrade EPS elemenata za zaštitu proizvoda kao i tehničkih i termoizolacionih elemenata koji se koriste za razne industrijske sektore kao npr. elektronska, građevinska, poljoprivredna, prehrambena,farmaceutska, auto industrija…

Kao firma sa više od 40. godina iskustva u ovoj oblasti klijentima obezbeđujemo punu podršku i inovativna rešenja za njihove proizvode. Zahvaljujući najsavremenijoj opremi, profesionalnom kadru kao i pažljivom planiranju i razvoju u mogućnosti smo da vam ponudimo profesionalan servis uz primenu najviših kvalitativnih standarda.

Razvoj kroz vreme

Fabrika izolacionih materijala i ambalaže „FIMA“ sa sedištem u Mionici i predstavništvom u Beogradu osnovana je 1977. godine.  

Za više od 40. godina postojanja FIMA je postala sinonim za proizvode od EPS-a (Ekspandiraujćeg polistirena) odnosno Stiropora.

Od 2002. godine nakon uspešno sprovedene privatizacije, koja je ocenjena najvišom ocenom od strane Agencije za privatizaciju, kao i od strane nadležnog Ministarstva, FIMA posluje kao akcionarsko društvo. 2011. godine izvršena je statusna promena i FIMA posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću pod nazivom FIMA d.o.o. i kao 100% porodična firma koja neguje tradiciju.

Planiranje i ciljevi

Nova organizacija i uspostavljeni visoki standardi kvaliteta u proizvodnji, potvrđeni su ISO 9001:2015 standardom (TÜV), koji fabrika bez prekida poseduje od 1998. godine,  a  koji je 2018. godine uspešno produžen.
Aprila, 2018. FIMA d.o.o. je uspešno izvršena i resertifikacija prema standardima  ISO 14001:2015  kao i OHSAS 18001:2007

Bogato iskustvo i stručni tim, omogućili su FIMI lidersku poziciju u proizvodnji stiropor ambalaže uz zadovoljavanje potreba domaćeg i regionalnog tržišta za tom vrstom proizvoda.

Što se građevinskog proizvodnog programa tiče, FIMA je među vodećim proizvođačima termoizolacionih ploča sa posebnim akcentom na promovisanju uštede enregije u sistemima termoizolacionih kontaktnih fasada, gde je sa svojim brendovima tipa Stiropen, Fimapor,EPSilent kao i licencnim Neopor i Peripor, rame uz rame sa renomiranim svetskim i domaćim proizvođačima.

Proverite naše iskustvo i poslovnost.

Poštovanje ugovorenih rokova i kvalitet su naša najbolja preporuka.