FIMA Floor Sistem podnog grejanja se karakteriše jednostavnom i brzom ugradnjom u estrih podove.

Rolne FIMA Floor sistema od ekspandiranog polistirena (EPS-a) su dostupne u dve debljine, 20 i 30 mm i tri nivoa pritisne čvrstoće 80, 120 i 150 kPa. Izbor različitih debljina i nosivosti omogućava idealno rešenje za sve vrste estrih podova.

Svojom velikom pokrivnom moći čine da se u kratkom vremenskom roku postave na velikoj površini i na taj način ubrzavaju postavljanje podnog grejanja (tri puta brže od standardnog načina postavljanja ostalih sistema podnih grejanja). U rolnama debljine 20 mm se nalazi 12 m2, u rolni debljine 30 mm – 8m2.

Aluminijumska folija koja se nalazi preko termoizolacionih ploča je troslojna armirana polipropilenska-polietilenska-aluminizirana folija. Aluminijumski sloj omogućava refleksiju toplotne energije i reflektuje je ka grejnoj površini.

Bolje i lakše postavljanje

Samolepljivi bočni preklop sprečava curenje i podlivanje estriha ispot termoizolacionog sloja. Na foliji je odštampana mreža 50 x 50 mm radi lakšeg postavljanja cevi. Pored toplotne izolacije, FIMA Floor sistem omogućava i smanjenje zvuka udarne buke.

PROCES POSTAVLJANJA

Proces postavljanja počinje postavljanjem PE ivične trake uz zid koja sprečava prodor toplote i prenos zvuka na zidove. Nakon toga, na celokupnoj površini se postavljaju FIMA Floor termoizolacione ploče.

Nakon toga, postavlja se i učvršćuje cevovod. Za postavljanje se koristi tacker pištolj i klipse različite dužine u zavisnosti od debljine termoizolacinih ploča. Odmah po postavljanju cevi može se započeti sa nalivanjem estriha.

U sistemu podnog grejanja se mogu koristiti sve standardne vrste podnih obloga. Ipak, najbolji rezultati se postižu keramičkim pločicama, mermerom, granitom… jer su to materijali sa najmanjim otporom i ujedno dobri prenosioci toplote.

Kao podna obloga se mogu ugraditi i posebni tipovi parketa i laminata, uz poštovanje preporuke proizvođača za pravilnu ugradnju.

Za grejanje ovim sistemom potrebne su dosta niže ulazne temperature fluida u odnosu na klasični sistem grejanja putem radijatora, što predstavlja uštedu u potrošnji energije za grejanje stambenog i poslovnog prostora.

NEOFLOOR – novi proizvod na našem tržištu

20% bolja termoizolacija!
Rolo ploča od ekspandiranog polistirena sa dodatkom grafita.