TOPLOTNA I ZVUČNA IZOLACIJA ZA PODOVE

Opis: Ploča od ekspandiranog polistirena (EPS) i ekspandiranog polietilena (PE). EPSilent predstavlja optimalno rešenje kako za toplotnu, tako i za zvučnu izolaciju poda stambenog i poslovnog prostora. Sa svojom izuzetnom toplotnom i zvučnom izolacijom kao i dobrom otpornošću na pritisak predstavlja idealnu podlogu prilikom postavljanja plivajućih podova, laminata, ravnajućih slojeva…

Tip proizvoda: Sendvič ploče od ekspandiranog poli­sti­rena i ekspandiranog polietilena spojene lepkom na vodenoj bazi.

Primena: EPSilent ploče se upotrebljavaju u građevinarstvu za zvučnu i termo izolaciju podova. Pored zvučne i toplotne izolacije, ploče EPSilenta omogućavaju zaštitu poda od vlage, eliminišu neravnine betona koje dovode do problema nakon postavljanja poda.

Ugradnja: EPSilent ploče se postavljaju na suvu, čistu i ravnu površinu. Nakon pripreme površine, plo­če se postavljaju jednostavnim ređanjem pri čemu se dobija stabilna i ravna podloga spremna za postavljanje poda. Ploče se međusobno mogu spajati samolepljivom trakom. Ploče se mogu postavljati u dva reda smicanjem pri čemu se dobijaju bolja zvučno-termička izolaciona svojstva.

Skladištenje: Proizvod do ugradnje skladištiti u nat­kri­ve­nom prostoru, zaštićen od direktnog uticaja UV zraka i atmosfe­rilija.

Transport: Proizvod nije kategorisan kao rizičan za transport.

Upravljanje otpadom: U  skladu sa važećim zakonskim propisima. EPS I PE spadaju u kategoriju  neopasnog otpada, moguće ih je 100% reciklirati.

Rok trajanja: neograničen.

DIMENZIJE PLOČE: 1000 x 500 mm debljina 12 ±10% mm
GUSTINA: 20 ± 10% kg/m3
PAKOVANJE: 23m2 u paketu dimenzija 1000x500x500mm